Google Plus a fost una dintre încercările companiei americane de a dezvolta o rețea de socializare care să poată concura cu cea de la Facebook. Au pus bazele unei aplicații adaptate smartphone-urilor Android, au încercat să aducă diferite tips și tricks integrate în search și multe alte caracteristici inovative. Însă, din păcate, nu a reușit să atragă un public la fel de numeros asemenea celor de la Facebook, având totuși milioane de utilizatori în întreaga lume.
Această breșă de securitate a fost descoperită undeva prin primavară, însă compania Google a decis să nu o dezvăluie publicului, de teama regulamentărilor în domeniu. Potrivit sursei citate, o breşă a sistemului de securitate a permis dezvoltatorilor externi să aibă acces la profilul privat al utilizatorilor Google+ timp de aproape trei ani, respectiv în perioada 2015 – martie 2018. Problema a fost descoperită de către investigatorii interni ai Google în martie 2018, decizia companiei fiind să închidă rețeaua.
După anunţul făcut de Google, acţiunile grupului Alphabet Inc au scăzut cu 2,6 procente, la 1138,53 de dolari.
Responsabilii Google susţin că este vorba despre date private precum numele utilizatorului, adresa de email, ocupaţia, sexul şi vârsta, dar nu de mesaje.
“Nu am găsit nicio dovadă că vreun dezvoltator s-ar fi folosit de această breşă de securitate şi nu am găsit nicio dovadă că vreun cont de utilizator ar fi fost accesat”, susține Google.
Deși Google+ va fi închisă, cei de la Facebook vor anunța o serie de schimbări majore privind securitatea datelor utilizatorilor care-i folosesc serviciile, urmând să vedem ce schimbări serioase vor fi detaliate în următoarele zile de către companie.