Aceasta operatiune reprezinta o prioritate pentru cei care si-au creat un site, fiind vitala pentru obtinerea unui trafic organic. Chiar daca pare ceva ireal, indexarea site-ului intr-un timp record este posibila, daca se vor respecta cateva conditii.
Cu siguranta, foarte multi s-au confruntat cu situatia neplacuta de a tasta pe motorul de cautare numele site-ului, chiar si dupa cateva saptamani, iar acesta sa lipseasca cu desavarsire. De departe, indexarea este considerata o etapa complexa, integrata procesului optimizarii prin care se asigura o pozitionare in primele pagini.
In linii generale, indexarea site-ului presupune stocarea paginilor web impreuna cu alte fisiere, organizate intr-o baza de date care apartine de Google. Obiectivul actiunii consta in afisarea ulterioara a resurselor, tuturor care cer accesarea lor. Pentru a avea succes, trebuie sa fii de la inceput eficent si sa cunosti toate tehnicile pentru a avea parte un efect pozitiv.
Tehnici de constuire a link-urilor externe
Metoda 1: Adaugarea unui link pe un alt site
Probabilitatea ca un spider sa iti viziteze site-ul si sa ii asigure o pozitionare cat mai buna in motoarele de cautare este datorata link-ului inserat in cadrul site-urilor din aceeasi nisa, care ii directioneza pe utilizatori exact in “zona”ta. De asemenea, indreapta-te spre formurile destinate discutiilor si incepe sa postezi frecvent. Sub nici o forma nu trebuie sa faci exces de postari, ci sunt suficiente cateva care au impact asupra publicului. De fiecare data, la finalul postarii, adauga link-ul site-ului tau, pentru ca spiderii sa il observe imediat. Aceeasi procedura va fi si in cazul unui blog, unde iti vei arata interesul printr-un comentariu original, pentru a-i informa pe administratori ca nu esti un program automatizat, ci o persoana.
Metoda 2: Inscrierea in directoare
Un lucru care merita subliniat este faptul ca majoritatea site-urilor foarte bine optimizate au uzat si ele de aceasta tehnica. Au publicat gratuit in directoare, articolele realizate in care au integrat si un link. Nu doar ca au avut parte de flux semnificativ de vizitatori, dar si-au castigat o pozitie cu care se pot mandrii.
Metoda 3: Adauga in site un blog
Indiferent de afacerea pe care o ai, acest pas este unul necesar. Considerata, cea mai eficienta metoda, dintre cele enumerate, deoarece Google “iubeste” blogul, fapt reflectat printr-o indexare rapida a site-ului, daca acesta va avea un continut de calitate care include cuvinte cheie. Spre exemplu, platforma WordPress este usor de folosit si ofera posibilitatea sa adaugi o sectiune dedicata blogului.
Asadar, totul se poate realiza, daca detii in “maneca un as” pe care sa il utilizezi la momentul potrivit.