Când vine vorba despre promovarea online, nu trebuie omisă metoda optimizării SEO. Fie că este vorba despre un startup sau despre un business mai vechi, SEO este un serviciu care poate crește vizibilitatea în mediul digital şi, concomitent, profitul. Totuși, dacă nu este realizată în mod corect, campania SEO nu va avea rezultatele pe măsura așteptărilor.
SEO a trecut printr-un progres extraordinar, datorită tipurilor de conţinut axat pe cuvinte cheie. Cu mai mult de 2 trilioane de căutări au loc pe Google anual, tocmai de aceea strategia SEO este ideală pentru găsirea echilibrului perfect înte conţinut centrat pe utilizator şi crawlerele motorului de căutare.
Ce greseli sa nu faci intr-o campanie SEO
Iată câteva greseli in campania SEO care pot dăuna prezenței online a afacerii tale:
- Conținut slab calitativ
În mod constant se poate observa conţinut textual slab, care nu oferă suficiente informaţii, care este scris incorect gramatical şi care nu captează publicul ţinţă. Odată ce un site nu are conținut bun, acesta nu va atrage atenția publicului. Conținutul creativ și interesant este cel care face diferența între un utilizator pierdut sau câștigat. Conţinutul trebuie să se adreseze cititorilor, în primul rând, după care motoarelor de căutare și trebuie să fie relevant brandului pe care îl promovezi.
- Cuvinte cheie folosite excesiv
Deși „cuvintele cheie” reprezintă una din principalele tactici benefice strategiei SEO, excesul acestora ar putea provoa chiar contrariul. În loc de obţinerea unui page rank mai bun, se va obţine o penalizare din partea Google, care are un algoritmul de căutare conceput astfel încât să detecteze orice exces sau orice abatere de la reguli. Supra-încărcarea unui text cu cuvinte cheie va cauza pierderea din calitate și, totodată, din utilizatori.
- Conținut copiat
Această problemă este foarte des întâlnită, mai ales, în mediul online, unde cantitea conținutului informativ este copleșitoare. Asemenea conţinutului slab calitativ, şi pentru conţinutul duplicat, recentul update Panda a făcut ordine prin imensă masă de site-uri cu conţinut copiat, care reuşeau să obţină rank-uri foarte bune însuşindu-şi munca unor editori care lucrau din greu pentru site-uri importante. Astfel, site-urile care folosesc conţinut duplicat sunt sortite eșecului.
- Lipsa optimizării pentru site-ul tău
Site-urile mai rapide au o rată mai bună de accesare şi oferă o experienţă de utilizare mai bună. Unele dintre recomandările cele mai utile pentru a îmbunătăţi viteza site-ului, include punerea în cache a browserului, utilizarea efectului de levier şi optimizarea imaginilor.
- Includerea unor link-uri externe nerelevante
Exact ca link-urile interne, şi cele externe au capacitatea de a oferi utilizatorilor un conţinut mai util şi mai relevant. În plus, sursele externe de calitate pot semnala, de asemenea, credibilitatea pentru motoarele de căutare şi pentru utilizatori. Asiguraţi-vă că toate link-urile externe se deschid în ferestre noi pentru a permite utilizatorilor să descopere și alte tipuri de conţinut, dar, de asemenea, pentru a-i ușura acestuia procesul de întoarcere şi rămânere la conţinutul iniţial.
În concluzie, SEO este o componentă indispensabilă a oricărei strategii de marketing online bazată pe content, de aceea este necesar să evităm pe cât posibil aceste greseli in strategia SEO pentru a nu afecta în mod negativ întreaga vizibilitate a site-ului web în motoarele de căutare.