Content writing-ul sau altfel spus, scrierea de continut poate fi într-adevăr dificil uneori, mai ales când ești la început de drum, dar odată ce te familiarizezi cu anumite tehnici (și le pui în practică!) vei descoperi că printr-un conținut de calitate poți să ieși la lumină din negurile concurenței și să atragi trafic organic pe pagina ta.
Știai că majoritatea companiilor utilizează content writing-ul pentru a-și construi un brand? O strategie de scriere de continut este la fel de importanta ca și identitatea vizuală, deoarece este o modalitate de a-ți crea o identitate prin contextualizarea afacerii tale.
Una dintre cele mai mari dileme cu care se confruntă creaturile mitice cunoscute și sub denumirea de content writer este crearea de conținut calitativ în mod constant, zilnic, la infinit, ceea ce îți poate da bătăi de cap uneori, mai ales când ai impresia că ți-ai epuizat toate ideile posibile. Dar nu te panica! Îți prezentăm câteva tehnici simple prin care îți poți îmbunătăți și dezvolta skill-urile de scriere de continut.
Sfaturi pentru un continut de calitate
- Research, research, research!
Este recomandat să faci research-uri încontinuu, nu doar în momentele dinaintea scrisului. Calitatea conținutului scris de tine va crește vizibil dacă faci din timp un brainstorming. Ori de câte ori simți că ai o revelație, poți să îți schițezi toate gândurile pe care vrei să le exprimi în legătură cu ideea respectivă și pe care să le cizelezi la final, în momentul în care te apuci serios de scris. Ești pe bus și citești un articol interesant pe net? Crezi că ar putea să te inspire? Super tare, salvează-l! Poți să îți creezi o mică arhivă cu toate sursele de inspirație găsite și să le sortezi astfel încât să îți ușurezi treaba.
- Găsește-ți stilul propriu!
A-ți găsi stilul propriu de scris este mai ușor decât a-ți găsi șosetele, aș zice. Există multe exerciții care te pot ajuta să te exprimi în stilul tău unic și special. Scopul este ca atunci când cineva îți citește lucrarea, să spună: “Wow, parcă chiar te auzeam vorbind!”. Poți încerca să îți imaginezi că îi povestești cuiva ceea dorești să scrii și scrie exact așa! Ideea este că ne complicăm prea tare uneori în ale scrisului, avem tentația să apelăm la cuvinte complicate și ajungem să sunăm asemeni unor savanți indescifrabili. Până și cărțile profesorilor universitari devin celebre datorită faptului că ideile și teoriile complexe sunt expuse într-un limbaj simplu și accesibil.
- Fă-ți munca citită!
Este imperios necesar să găsești un titlu și o introducere atractivă. Poți să scrii o adevărată capodoperă, dar dacă titlul nu rezonează cu cititorii sau dacă aceștia închid fereastra paginii web după 2 rânduri parcurse, munca ta va fi ignorată (ai cam 3 secunde la dispoziție să îi captivezi). Poți chiar să le dai niște hint-uri încă din introducere despre punctele cele mai interesante pe care le vor afla citind în continuare.
- Folosește imagini!
Imaginile oferă un plus de estetică și captivează din punct de vedere vizual cititorul. Articolele cu poze au o creștere de 94% în vizualizări. Asigură-te că folosești fotografii calitative! Atunci când inserezi fotografii în textul tău este mult mai probabil ca un cititor să îți parcurgă lucrarea până la sfârșit.
Indiferent care este scopul pentru care scrii, străduiește-te întotdeauna să o faci cât mai calitativ posibil. Fii creativ, spune-ți poveștile în modul tău unic, vorbește despre produsele sau serviciile tale astfel încât să îi fidelizezi pe vizitatori cu site-ul tău! La urma urmei, asta înseamnă content writing-ul.