Ne este foarte clar tuturor că, în zilele acestea, dacă business-ul nostru nu există online este ca și când nu ar exista deloc.
Cei mai mulți clienți vin din online, cea mai bună metoda de promovare este online. Și, fie ca ne place sau nu, prezența online este obligatorie.
După ce am înțeles cu toții aceste aspecte și vrem ca prezența noastră online să fie cât mai puternică trebuie sa ținem cont de anumite greseli in web design foarte frecvent întâlnite.
Detaliile fac diferența și tot ele sunt cele care ne ajută afacerea să dobândească un profil cât mai profesional.
Atunci când vine vorba de site-ul web trebuie să evităm, în primul rând, greșelile de web design. În aceaste greșeli sunt cuprinse cele de funcționalitate, grafică și tehnice.
Topul celor mai intalnite greseli in web design
Cea mai gravă și cea mai des întâlnită greșeală este faptul că site-ul web nu are posibilitatea de a fi vizualizat corect de pe dispozitivele mobile.
Majoritatea persoanelor accesează site-urile web/magazinele online direct de pe dispozitivul mobil, iar faptul că site-ul tău nu are un design responsive scade considerabil clientela.
Lipsa tag-ului H1 pe pagină este o altă greșeală destul de des întâlnită. Datorită acestei omiteri este afectată una din importantele surse de indexare Google deoarece tag-ul H1 este unul dintre primele elemente pe care le văd motoarele de căutare.
O altă greșeală frecvent întâlnită este lipsa blog-ului pe un site. Este de notat faptul că un site web cu un blog activ poate genera trafic de 3 ori mai mare decât un site web fără blog. Prezența unui blog este necesară atât site-urilor de prezentare, cât și magazinelor online.
Pop-up-urile mari, multe și folosite în exces, care acoperă prea mult din pagina ta sunt destul de neplacute și enervante. Acestea îngreunează vizibilitatea site-ului și îi determină pe vizitatori să părăsească site-ul imediat ce apar pop-up-urile.
Prezența imaginilor și a fișierelor media foarte mari duc la încărcarea greoaie a site-ului. Este recomandat să folosiți fișiere media corect optimizate pentru o bună functionalitate a site-ului.
O alta greșeală majoră este lipsa unei descrieri clare a serviciilor și al produselor. Această descriere este importantă pentru vizitatori pentru a-i informa clar ce anume oferă site-ul tău.
Folosirea abuzivă a textelor în imagini este o altă greșeală frecventă. Textul din imagini nu este văzut de motoarele de căutare și în plus de asta strică și esetica site-ului.
Dacă vrei ca site-ul tău să atragă cât mai mulți vizitatori, să aibă un aspect profesional până la cele mai mici detalii, apelează cu încredere la specialiști în domeniu. Accesează portofoliul lor și vezi dacă se încadrează în cerințele tale.
Un site web este oglinda afacerii tale în online și merită să fii atent la toate detaliile!