Una dintre cele mai mari provocari din lumea eCommerce-ului este alegerea platformei optime pentru magazinul tau online. In momentul de fata, exista peste 4.5 milioane de magazine online Shopify, cu utilizatori din 175 de tari diferite.
Shopify ofera o interfata simpla si intuitiva, cu un sistem de cumparare care poate fi inteles de catre oricine, indiferent de nivelul de experienta. In randurile de mai jos vom explica ce este Shopify si cum functioneaza, precum si alte aspecte relevante pentru succesul afacerii tale.
Ce este Shopify
Shopify este o platforma completa de eCommerce, care te ajuta la crearea, dezvoltarea si administrarea unui magazin online. Este usor de utilizat de catre comerciantii cu amanuntul si vine cu o aplicatie POS (point-of-sale) pentru plata marfurilor in locatiile fizice.
In Shopify sunt integrate diverse instrumente, prin care se pot crea experiente online personalizate pentru clienti, maximizand rentabilitatea investitiei (ROI). De asemenea, tehnologia ajuta la reducerea costurilor prin automatizarea managementului relatiei cu clientii, gestionarea stocurilor, a tranzactiilor si multor altor procese repetitive.
Shopify aduna toate functionalitatile de care ai nevoie pentru gestionarea unei afaceri online intr-o singura platforma si se vinde pe baza de abonament. Este alegerea potrivita pentru cei care vor sa vanda in mediul digital, indiferent ca este vorba de bijuterii, electronice, mobilier sau articole vestimentare.
Partea buna este ca nu trebuie sa fii un web designer profesionist ca sa iti creezi un magazin online Shopify. Insa, daca vrei sa te scutesti de o bataie de cap si nu ai prea mult timp la dispozitie, iti recomandam sa colaborezi cu un expert in crearea de magazine Shopify. Astfel, te asiguri ca totul functioneaza ca la carte si eviti aparitia eventualelor erori tehnice.
Cum functioneaza Shopify
Shopify functioneaza prin unificarea vanzarilor online si cu amanuntul pe o singura platforma. Fiind un software bazat pe cloud, acesta poate fi accesat de pe orice dispozitiv cu acces la internet. In plus, este o solutie de comert electronic gazduita complet, ceea ce inseamna ca detinatorii magazinelor Shopify nu trebuie sa isi faca griji cu privire la gazduirea propriului site web.
Shopify foloseste modelul Saas (software-as-a-service) si poate fi obtinut pe baza unui abonament lunar. Platforma iti ofera flexibilitatea de a-ti conduce afacerea de oriunde de pe glob si permite personalizarea aspectului magazinului online cu ajutorul generatorului de teme. Potrivit unor calcule, utilizatorii pot detine un magazin Shopify in doar 15 minute.
Companiile de comert electronic isi pot crea un site web pentru a-si vinde produsele online, folosind o solutie incorporata pentru cosul de cumparaturi. In ceea ce priveste securitatea, cu Shopify, pot fi pastrate informatiile de plata si datele de business in siguranta, deoarece Shopify Payments este compatibil cu PCI si accepta platile 3D Secure.
Shopify Payments ajuta la eliminarea problemei de a crea un furnizor de plati extern sau un cont de comerciant, deoarece este configurat automat pentru a accepta toate metodele de plata majore de indata ce iti creezi magazinul Shopify.
Ce costuri implica crearea unui magazin Shopify
Este absolut normal sa te intrebi care sunt toate costurile implicate in deschiderea unei afaceri online. Ei bine, exista mai multi factori care determina costurile de functionare a unui magazin Shopify. Acestea includ costurile initiale de infiintare a magazinului, planurile de pret Shopify la care te abonezi, plus functiile suplimentare pe care le doresti pentru customizarea site-ului.
Printre planurile pe care le poti alege, se numara:
Shopify Starter: 5 USD/luna, oferind functii limitate doar pentru a vinde prin intermediul retelelor sociale sau al aplicatiilor de mesagerie.
Shopify de baza: 29 USD/luna, include butonul de cumparare, vanzare personala si magazin online cu doua conturi de personal, pana la patru locatii de inventar.
Shopify: 79 USD/luna, include toate canalele de vanzare, cinci conturi de personal, pana la cinci locatii de inventar, tarife reduse pentru cardul de credit si taxe de tranzactie reduse.
Shopify Avansat: 299 USD/luna, include toate canalele de vanzare, 15 conturi de personal, pana la opt locatii de inventar, alte reduceri pentru cardul de credit si taxe de tranzactie, taxe si colectari de import, preturi/variante personalizate pentru produse internationale.
Shopify Plus: o versiune de Shopify gandita pentru afacerile de dimensiuni mari, care include multe functionalitati avansate, bazate pe nevoile clientului. Pretul acestui plan nu este unul fix, insa incepe de la aproximativ 2000 USD/luna.
De ce este Shopify solutia potrivita pentru afacerea ta?
Exista o multitudine de avantaje ale Shopify pentru afacerea ta, care te fac sa iei in calcul aceasta optiune pentru crearea unui magazin online. Prin functionalitatile sale si usurinta de utilizare, te scuteste de o gramada de tam-tam, reusind sa economisesti timp si resurse.
Cateva dintre motivele pentru care merita sa investesti in Shopify pot fi:
- Rapid si simplu de utilizat – Poti lansa un magazin online in doar cateva minute, oferind o interfata de administrare curata, ordonata si intuitiva, avand toate functionalitatile structurate logic.
- Nu necesita experienta tehnica – Tot software-ul si gazduirea sunt furnizate de Shopify, astfel incat tu sa iti poti concentra toate eforturile pe vanzare.
- Securizat si de incredere – Toate datele sunt pastrate in siguranta, platforma fiind in conformitate cu PCI, iar serverele sunt constant actualizate pentru a mentine cosul de cumparaturi disponibil.
- Suport clienti 24/7 – Asigura asistenta cu un raspuns prompt din partea personalului specializat, oferind chiar si ghiduri avansate despre cum sa folosesti Shopify.
- Optimizat pentru mobil – Shopify ofera versiuni responsive pentru dispozitivele mobile, cu o viteza mare de incarcare a paginilor web.
- Usor de personalizat – Crearea unui site unic, care sa respecte manualul de brand este mult mai simplu cu Shopify, oferind posibilitatea sa alegi din peste 160 de teme adaptate si pentru mobil.
- SEO si instrumente de marketing – Un punct forte al Shopify este reprezentat de functiile sale puternice de optimizare pentru motoarele de cautare, care ajuta site-ul sa se claseze cat mai sus in rezultatele cautarii si sa aduca vizitatori deja interesati de produsele pe care le vinzi.
- Recuperarea cosului de cumparaturi – Shopify ofera un serviciu de recuperare a cosului abandonat, care urmareste automat si trimite un e-mail acestor clienti potentiali pentru a le reaminti sa finalizeze achizitia; o modalitate eficienta de a genera mai multe venituri.
Concluzii
Shopify este o solutie eCommerce all-in-one, care da putere antreprenorilor sa isi maximizeze vanzarile online intr-un timp cat mai scurt. Datorita interfetei simple, a pretului rezonabil si a temelor personalizate, este o alegere tot mai apreciata in randul afacerilor mici si mijlocii.
Cu toate acestea, este posibil ca Shopify sa nu reuseasca sa iti indeplineasca toate nevoile, mai ales daca afacerea ta este una destul de mare. In acest caz, recomandam sa optezi pentru un site custom. Acesta este creat de la zero, pe baza nevoilor tale, respectandu-se toate criteriile si specificatiile stabilite.
Daca ai nevoie de un specialist in crearea unui site custom, suntem deschisi sa iti ascultam ideile si sa te ajutam sa le pui in aplicare. Contacteaza-ne si hai sa discutam despre cum sa vinzi cel mai eficient in mediul digital.