În momentul în care te decizi să-ți creezi propriul tău site, fie pentru afacerea ta, fie cu alte scopuri, trebuie să-l concepi în așa fel încât să te reprezinte și să fie practic. Utilizatorii care intră pe site trebuie să găsească informația de care au nevoie repede și ușor, trebuie să navigheze cu ușurință pe site și să găsească informație relevantă.
Ce trebuie să știi despre crearea unui site
Înainte de începerea procesului de creare a site-ului, acordă atenție anumitor aspecte:
- Conceptul site-ului
Te-ai gândit care este scopul acestui site? Ai cercetat care sunt potențialii tăi clienți din mediul online? Știi ce site-uri vizitează aceștia? Este foarte important să te documentezi înainte de realizarea site-ului pentru a-ți contura o perspectivă și viziune asupra publicului țintă și așteptările acestuia de la serviciile sau produsele tale.
- Obstacole în crearea unui site
De cele mai multe ori timpul mediu de realizare a unui site depășește așteptările clienților. Cu toate acestea, aproape de fiecare dată, durata ușor prelungită de finalizare a proiectului este cauzată de lipsa de implicare a clienților (nu se trimit materiale de tip text, poze etc.). Realizarea unui site ieftin și rapid nu atrage de la sine și calitatea acestuia.
Desigur, există teme prestabilite de orice fel, dar ele nu sunt la fel de stabile și invulnerabile din moment ce au fost folosite de multe ori. Fiecare site are configurația individuală de securitate și optimizare ce trebuiesc făcute minuțios de către profesioniști!
Prin urmare, pentru a nu apărea costuri și prelungiri de timp suplimentare apelați la o agenție de web design profesionistă și implicați-vă cât de mult posibil pentru a ușura treaba programatorilor și a eficientiza procesul de creere.
- Elemente vitale pentru site
Nu neglija următoarele aspecte: Design-ul – Arată și se comportă așa cum se așteaptă clientul? Conținutul – Site-ul furnizează informații relevante pe care clienții le caută? Optimizarea SEO – Clienții vor putea găsi site-ul meu cu ușurință?
- Originalitatea site-ului
Găsește un echilibru între extravagant și serios. Un site bun oferă în principal informațiile pe care oamenii le caută și o face într-un mod plăcut, dar conținutul câștigă de fiecare dată. Integrează anumite elemente în site-ul tău care îi vor conferi o notă de originalitate prin care te vei deosebi de concurență și clienții te vor ține minte.
Dacă nu propuneți un set de valori unice, nu veți obține niciun fel de vânzări. În orice domeniu clientii cauta un furnizor de produse/servicii originale, curajoase, calitative si serioase.
- Promovarea online
Odată ce ați realizat site-ul trebuie să te gândești și la modul cum îl vei face cunoscut pentru ca utilizatorii să te găsească. Există multe metode de promovare online, în funcție de preferințe, buget, tipul produselor sau serviciilor, etc. O echipă profesionistă de marketing online vă va ajuta să găsiți varianta optimă pentru afacerea dvs. pentru a atrage cât mai mulți clienți și a înregistra cât mai multe conversii.
- Mentenanța
Tehnologia se schimbă mereu și, recomandabil, odată cu ea și afacerea dumneavoastră. Aveți nevoie de un plan pentru actualizarea, menținerea și îmbunătățirea site-ului periodic. Întrebați-vă: „Ce mai e nou în mediul digital? Ce așteptări au clienții din online? Cum pot să devin mai bun satisfâcandu-le nevoile?”
În plus, accesarea continuă a site-ului de către diferiți utilizatori va îngreuna procesul de navigare pe site, tocmai de aceea odată la ceva timp acesta trebuie verificat.
- Importanța agenției de web design cu care colaborezi
Atât tu, cât și designer-ul sau agenția cu care lucrezi aveți o importanță egală. Echilibrul relației dintre cele două părți rezultă, cu siguranță, succesul dorit pentru proiectul dumneavoastră.
Nu te baza pe cunoștințe sau zvonuri, doar pentru că a făcut odată un site pentru un prieten, nu îl califică drept web designer. Doar pentru că un prieten este designer grafic, asta nu îl califică drept designer web. Doar pentru că un fost coleg deține o versiune piratată a unui website, asta nu îl califică drept programator.
Documentează-te și alege o echipă profesionistă care îți va garanta un site funcțional și calitativ. Profesionalismul echipei se va vedea în modul de cooperare cu tine, design-ul site-ului, funcționalitatea acestuia și feedback-ul ulterior al clienților.
- Raport calitate-preț
După cum am enunțat anterior un site ieftin nu este și bun. Achiziționarea unui template de câteva zeci de euro nu acoperă toată munca sau succesul aferent unui site.
Un sistem de gestionare a conținutului nu este calea de pornire. Adresați-vă agenției de web design, probabil că au un răspuns mai bun și mai personalizat pentru nevoile dumneavoastră.