Multe studii arată faptul că în momentul în care oamenii caută un produs sau un serviciu online, principalii factori care le pot influența pozitiv sau negativ părerea sunt designul site-ului, ușurința și rapiditatea cu care găsesc informațiile dorite pe site, timpul de răspuns al consilierilor, viteza de încărcare, etc.
Există multe opțiuni atunci când vrei să-ți construiești un site de prezentare: să-l faci cu un prieten/freelancer pentru o sumă mai mica de bani, dar să nu fii atât de sigur că rezultatul se va ridica la așteptările tale, să aloci un buget mai mare și să-l realizezi cu o agenție specializată în web design , să-l faci singur pe o platformă WordPress, Joomla sau să-l construiești de la zero.
Recomandari pentru un site de prezentare
Sunt multe lucruri de care trebuie să ții cont la începutul creării unui site de prezentare, însă iată 6 elemente esențiale care sigur te vor ajuta să îți poți construi un site funcțional, intuitiv și ușor de găsit în motoarele de căutare:
-
Administrarea contului
Este foarte important să nu depinzi de firma care ți-a realizat site-ul pentru mici modificări, uploadarea pozelor de produs, articolelor sau crearea noilor pagini pe care le poți realiza tu singur. Viitorul tău site trebuie să aibă un panou de admistrare simplu de utilizat și flexibil, care să îți permită să modifici/adaugi foarte ușor conținut.
Dacă alegi o firmă care îți pune la dispoziție propriul sistem de administrare a conținutului, asigură-te că vei putea să creezi noi pagini, să adaugi sau să ștergi cu ușurință anumite informații de pe site.
-
Versiune pentru dispozitivele mobile
Rata de accesare de pe dispozitivele mobile este în continuă creștere, iar generatia actuală de tineri începe să conteze din ce în ce mai mult ca pondere din totalul consumatorilor de pe piață. Marea majoritate folosesc smartphone-uri, astfel încât, dacă vrei să ai acces la acest segment de consumatori este necesar ca site-ul tău să aibă o versiune mobile-friendly.
În plus, Google ține cont în ranking-ul siteu-rilor de acest criteriu. Dacă site-ul tău nu are o versiune de mobil, va avea o poziție inferioară în căutările Google, față de alte site-uri care sunt optimizate pentru dispozitivele mobile. În concluzie, dacă vrei să ai o indexare bună în Google este obligatoriu ca website-ul să fie gândit și pentru a fi afișat pe dispozitivele mobile.
-
Optimizare SEO
SEO (Search Engine Optimization) înseamnă ca un site de prezentare trebuie să corespundă criteriior urmărite de motoarele de căutare, astfel încât paginile site-ului tău să aibă o poziție bună în afișări după anumite cuvinte cheie.
Asigură-te că agenția care îți realizează site-ul îți va optimiza corespunzător site-ul din punct de vedere SEO pentru a nu fie nevoie să cauți tu soluții alternative.
-
Newsletter
Este important să valorifici cât mai mult vizitatorii site-ului tău. Una dintre modalitățile prin care poți la curent publicul tău țintă este newsletterul. Este necesar să își construiești o bază de date pentru a face acest lucru, tocmai de aceea site-ul tău trebuie să permită vizitatorilor să se aboneze la newsletter.
Poți oferi sfaturi sau vouchere gratuite pentru a-i încuraja pe oameni să își introducă datele personale. Este important să îți segmentezi cât mai bine baza de abonați, astfel încât să poți trimite newslettere targetate, care să stârnească interesul pentru achiționare.
-
Inbound marketing
Inbound marketing este un concept care îndeamnă să atragi cumpărătorii către tine, mai degrabă decât să asaltezi rețelele de socializare cu oferte și promoții. Cum poti face asta? În primul rând, oferind valoare vizitatorilor pe site-ul tău, publicând conținut relevant, astfel încât lumea să afle informații noi, nu doar să vizualizeze o reclamă.
Vei vea o poziție mai bună în Google dacă publici constant conținut nou pe site-ul tău și dacă vizitatorii petrec timp navigând prin acest conținut, confirmând că este relevant și util.
-
Promovare
Gândește-te pe termen lung atunci când îți faci un site de prezentare pentru afacerea ta și încearcă să găsești care sunt modalitățile prin care acest site te poate ajuta în următorii ani să atragi mai mulți clienți și să comunici cu publicul tău țintă.
Un site de prezentare trebuie să fie o sursă de venit pentru afacerea ta, un mijloc care îți aduce vizibilitate și credibilitate. Trebuie să te gândești și la o strategie de promovare a site-ului în mediul online.
Poți avea în vedere următoarele metode: anunțuri plătite pe Google AdWords, Facebook Ads, SEO, postări pe rețelele sociale, parteneriate cu site-uri complementare, concursuri, articole și video-uri pe blog.
Sperăm să ai ocazia să aplici aceste sugestii pentru un site de prezentare și să te ajute să ajungi la cel mai potrivit public țintă. În cazul în care ai neclarități sau ai nevoie de ghidare, nu ezita să ne contactezi, iar noi vom face tot posibilul să venim cu soluțiile optime.