Dacă ești la început de drum cu afacerea ta și, ca orice întreprinzător, îți dorești dezvoltarea și extinderea ei, iar strategiile eficiente de SEO sunt o soluție foarte bună pentru business-ul tău.
În general, proprietarii afacerilor mici nu își permit să demareze o campanie de optimizare pentru motoarele de căutare (SEO). Foarte mulți aleg să amâne apelatul la serviciile SEO pentru mai târziu, însă toți cei care renunță vor vedea în timp cum competitorii lor cresc rapid și au o indexare mai bună.
Iată 5 strategii de SEO eficiente pentru întreprinzătorii de afaceri online mici care își doresc dezvoltarea acestora:
Strategii de SEO pentru afaceri online mici
-
Relevanța analizei On-Page și Off-Page
SEO reprezintă procesul prin care ne asigurăm că site-ul afacerii este compatibil cu normele impuse de Google și de alte motoare de căutare importante, precum Bing.
Aceste norme sunt determinate de algoritmul motorului de căutare, care sunt confidențiale, într-o oarecare masură, însă, cu toate acestea o parte din ele au fost făcute publice, în interesul calității.
SEO Off-site este un cumul de acțiuni precum:
– popularitatea brand-ului;
– content marketing;
– publicitate plătită;
– activitate pe social-media.
-
Procesul de studiere SEO poate lua timp
Majoritatea proprietarilor de afaceri mici nu au suficient timp pentru a învăța în întregime SEO și, totodată, pentru a pune în practică, însă, trebuie conștientizat faptul ca procesul SEO este unul dintre cele mai importante acțiuni pentru orice afacere online.
Google nu va dezvălui în totalitate algoritmul motorului de căutare, dar cu toate acestea au fost obținute deja destul de multe informații, pentru cei care îți doresc să învețe. Pentru a fi la curent cu cele mai noi evenimente din SEO, cea mai bună sursă este blog-ul oficial Google pentru webmasteri.
-
Răbdarea este fundamentală pentru SEO
Rezultatele bune SEO, nu reprezintă un succes peste noapte, mai ales, în condițiile în care un site-ul web al afacerii este nou pe Google. Tocmai de aceea pentru a avea rezultate bune și de durată trebuie să ai răbdare măcar în primele 3-4 luni de la începerea optimizării SEO.
-
Prezența activă pe Social-Media
În urma unor studii recente s-a ajuns la concluzia că un număr uluitor de mare de oameni au conturi social media, iar Facebook începe să se transforme într-o aplicație care va îndeplini toate nevoile: chat, navigarea online, partajarea fotografiilor.
Social Media îți oferă posibilitatea ca brand-ul tău să fie foarte cunoscut, însă, acest lucru vine în urma unei activități intense pe aceste canale de social media (Facebook, Instagram, Twitter, etc.).
Pe lână creșterea popularității brand-ului pe care rețele de socializare ți-o oferă, odată formată o comunitate este recomandat ca prin postările regulate pe pagina ta să-ți păstrezi urmăritorii actualizați despre produsele, ofertele și activitatea ta. Astfel, se formează și o loializare a clienților pe care deja îi ai.
Totodată, încearcă să fii inovativ, organizează giveaway-uri (în cazul în care vinzi produse), creează postări interesante pentru a-ți menține mereu comunitatea în priză.
-
Publicitate platită pentru motoarele de căutare
Această strategie e foarte rar folosită de către comunitățile companiilor în dezvoltare și folosită destul de mult de către companiile mari. PPC (Pay-Per-Click) a fost declarată la fel de eficace ca SEO organic, dar nu necesită atât de mult de muncă.
O modalitate de a avea rezultate foarte bune și de a fi indexat în primele căutari din Google este să se facă inițial Optimizarea On-page și Off-page a site-ului și abia apoi să se înceapă o campanie de publicitate platită precum Google Ads.
În concluzie, ideile prezentate anterior sunt doar o parte dintre multele strategii de SEO eficace care se potrivesc afacerilor mici si pot aduce trafic valoros pe site-ul lor. Important de reținut este că SEO este un domeniu foarte dinamic, care necesită actualizări constante și implicare activă.